VINTERHUDEN

En professionell Exuviancebehandling hjälper huden att återfå lystern. Hudens fuktinnehåll, nybildningsprocess samt elasticitet och spänst förbättras. Resultatet både syns och känns.
En Exuviancebehandling på hudvårdssalong avlägsnar skonsamt de döda hudceller som ger ett torrt och trist utseende och kan skapa obehag. En hud som är torr är mer känslig och kan bli irriterad. En torr hud är dessutom ojämn på ytan och reflekterar mindre ljus vilket ger ett dystrare utseende.

Behandling mot torr hud i ansiktet
Med hjälp av professionella behandlingsprodukter tillförs huden maximalt med fukt. Exuviance ansiktsmasker som används i den professionella salongsbehandlingen har ett mycket högt innehåll av PHA, som har en stor återfuktande verkan på huden. Med regelbundna salongsbehandlingar och anpassade hemmaprodukter återfår huden sin smidighet och lyster.

BEHANDLINGAR FOKUS VINTER

LIV OCH LYSTER ca 45 min | 850
Snabb uppfräschning med återfuktning som ger fin lyster.

Rengöring, hudanalys, AHA-peeling, ansiktsmassage, special mask, "guldmasken" samt fuktkräm.

KLASSISK ANSIKTSBEHANDLING  ca 90 min | 1295
Lyxig, avslappnade och cellförnyande behandling med
antiaging effekt. Intensivt återfuktande
och ger huden fin lyster.


Rengöring,hudanalys, AHA-peeling, portömning, brynformning, ansiktsmassage,
handmassage, specialmask "guldmasken" samt fuktkräm.

AHA KUR  ANTI-AGE         ca 40 min | 695
                                        5ggr 40 min | 2995

Fastare och spänstigare hud med förnyad lyster!
Stimulerar cellförnyelsen, minimerar linjer och rynkor samt ojämn pigmentering. Behandlingen ger maximal återfuktning och ny utstrålning till en trött och glåmig hud.
Rengöring, AHA-peeling, Guldmask, serum, ögonkräm och dagkräm.

RETINOLBEHANDLING 30 min | 1495    NYHET!
Minimerar ålderstecken såsom linjer och rynkor samt ojämn pigmentering. Förbättrar strukturen, ger förnyad lyster och minimerar akne/fethud. 

Rengöring, hudanalys, massage, Exuviance radiance peel. Du får även med produkter för din eftervård. Gentle Cleansing Creme samt Ultra Restorative creme.
 

HYPERPIGMENTERING

Passande tema efter sommaren är Hyperpigmentering. Hyperpigmentering är den term som används för att beskriva områden med ojämn pigmentering i huden. 
Hyperpigmentering uppträder som mörka fläckar på huden och gör att huden ser ojämn ut. Fläckarna kallas åldersfläckar eller solfläckar och hyperpigmentering är också grunden i hudtillstånd som t.ex. melasma och postinflammatorisk hyperpigmentering.

Hyperpigmentering
Pigmentfläckar som t.ex. åldersfläckar (som också kallas solfläckar) orsakas av solexponering. Därför uppträder de för det mesta på delar av kroppen som ofta utsätts för solen, som t.ex. ansiktet, halsen, dekolletaget, händerna och armarna. De brukar vara små, mörka fläckar i huden. 
Att använda solskydd är det viktigaste du kan göra för att förhindra att åldersfläckar bildas. Det är viktigt att komma ihåg att solens strålar påverkar huden även när det är molnigt, så ge huden det skydd den behöver varje dag.  
Begränsar du den tid du är i solen bidrar det också till att minska uppkomsten av åldersfläckar. Försök att undvika solen under de mest intensiva timmarna och bär skyddande klädsel, inklusive solhatt och solglasögon, så ofta du kan. När huden exponeras för solen bör du regelbundet smörja in huden med en solskyddsprodukt.

Melasma
Melasma kallas även kloasma och är ett tillstånd där större områden med hyperpigmentering utvecklas framför allt i ansiktet. 
Trots att både män och kvinnor kan drabbas är melasma vanligast hos kvinnor och tros orsakas av förändringar i hormonnivåerna.  Melasma uppträder hos 10–15 procent av alla gravida kvinnor och hos 10–25 procent av de kvinnor som tar p-piller (1). Ibland kallas det ”graviditetsmask”

Postinflammatorisk Hyperpigmentering
Postinflammatorisk hyperpigmentering (kallas även PIH och hyperpigmentering orsakad av inflammation) är en sorts hyperpigmentering som kan drabba ansiktet och kroppen. Det uppträder som platta, missfärgade fläckar. Färgen kan gå från rosa till rött, brunt eller svart, beroende på hudfärg och hur djup missfärgningen är. Ju kraftigare inflammation, desto tydligare blir det missfärgade området både vad gäller storlek och färg. Och i de fall då PIH orsakas av akne kan tillståndet bli ännu värre av att man klämmer finnarna. 

BEHANDLINGAR SOM REDUCERAR HYPERPIGMENTERING

RETINOLBEHANDLING 30 min | 1495    NYHET!
Minimerar ålderstecken såsom linjer och rynkor samt ojämn pigmentering. Förbättrar strukturen, ger förnyad lyster och minimerar akne/fethud. 

Rengöring, hudanalys, massage, Exuviance radiance peel. Du får även med produkter för din eftervård. Gentle Cleansing Creme samt Ultra Restorative creme.

BALANSERANDE BEHANDLING 60 min | 950  NYHET!
Passar en normal till kombinerad hud med fet tendens eller akne, då mandelsyran har en fettlösande effekt och antibakteriella egenskaper. Kombinationen av mandel- och citronsyra ger även mycket god effekt på ålderstecken samt ojämn pigmentering. 

Rengöring, hudanalys, Exuviance Balancing Peel,Portömning,Mask efter hudtyp.

KUR-BEHANDLING  
Kurbehandling 5 ggr/varannan vecka är för dig som relativt snabbt vill komma till rätta med något specifikt hudproblem eller bara vill få en extra effektiv och intensivt förnyande behandling.
Allra bästa resultat fås i kombination med hudvårdsprodukter från Exuviance.


AHA KUR           ca 30 min | 595
                       5ggr 30 min | 2595

För en balanserad klar och jämn hud!
Stimulerar cellförnyelsen, passar alla hudtyper även känslig
hudoch arbetar effektivt på rosacea, acne och acneärr.

Rengöring, AHA-peeling, mask efter hudtyp, serum, ögonkräm och dagkräm.

AHA KUR  ANTI-AGE         ca 40 min | 695
                                        5ggr 40 min | 2995

Fastare och spänstigare hud med förnyad lyster!
Stimulerar cellförnyelsen, minimerar linjer och rynkor samt ojämn pigmentering. Behandlingen ger maximal återfuktning och ny utstrålning till en trött och glåmig hud.
Rengöring, AHA-peeling, Guldmask, serum, ögonkräm och dagkräm.

AHA KUR C VITAMIN          ca 40 min | 795
                                         5ggr 40 min | 3395

Få din hud att stråla!
Minimera och förebygg dina pigmentsfläckar effektivt. Få ny lyster, jämnare och fastare hud med dessa unika högeffektiva AF Vitamin C kapslar.
Rengöring, AHA-peeling, Bionic Facial mask, C Vitamin kapsel, ögonkräm och dagkräm.

Workshop idag med Exuviance!

Som ni säkert sett i media så har Exuviance bytt namn och utssende, vi vill ta upp skillnaden mellan Exuviance professional och Exuviance Retail.

Exuviance Retail serien är en serie riktad till webbshopar och butik. Vissa produkter kommer vara samma I Retail och Professional. Dessa är "bas" produkter som är samma innehåll fast olika burkar och utseende.

Exuviance Professional serien kommer endast säljas hos hos Auktoriserade Hudterapeuter på salong
I Exuviance Professional serien ingår de produkter som är mer avancerad teknologi. Därför krävs rekommendation från en hudterapeut.
I Exuviance Retail är ingredienserna inte lika aktiva och djupverkande som i Exuviance proffessional serien. 
 

NYHET!
Exuviance familjen växer och vi ser fram emot spännande nyheter.
Vi kommer sälja både Exuviance Professional och Exuviance Retail, för att skräddarsy det bästa för din hud.

Exuviance Professional tilldeat

Läs hela inlägget »

HELIOCARE
Vi har två sorter solskyddsfaktor från Heliocare.
☀️Heliocare solskydd ☀️
Passar alla hudtyper och kan kombineras med andra hudvårdsmärke för att du ska kunna komplettera din dagliga hudvårdsrutin med ett skydd mot solen, datorn och mobilen.
COLOR oil-free finns i två nyanser BEIGE & BRONZ
GEL Oil-free utan färg enbart skydd

Läs hela inlägget »

NYHET!
Exuviance byter utssende och det kommer flera nya produkter. Exuviance Professional kommer endast finnas hos salonger.

Ny snygg logga !

Se så lyxiga och fina, vem vill inte dessa snygga produkter i sitt badrumskåp?!

Läs hela inlägget »

Vi fick anledning att fira våran blogg med god och nyttig sallad från Saluhallen. Val av sallad i rekomendation av Hanna vår kostrådgivare. Läs mera här om Hanna/kostrådgivare.

Det finns alltid en anleding att fira!
 

Läs hela inlägget »

Startar denna soliga tisdag med promenad/morgon möte. 
Vi har börjat blogga här på HUD OCH SPA för att vi älskar att inspirera människor och vi vill dela med oss om vår kunskap inom skönhet och hälsa. Här kommer ni få följa oss och våra intressen inom hudvård, matglädje, träning och hälsa, inredning och mode.
Hoppas vi kan inspirera Er inom dessa områden.

Läs hela inlägget »
Etiketter: lyx lunch