Produkter


EXUVIANCE PROFESSIONAL  – bevisat effektiva produkter
Exuviance hudvårdsprodukter är gjorda för den moderna människan som vill se verkliga resultat, utan att det är besvärligt eller kostar en förmögenhet. Alla Exuviance produkter passar så väl män som kvinnor som vill hålla sitt utseende fräscht längre. Produkterna är speciellt utvecklade för att även passa känslig hud.
Exuviance bevisat effektiva hudvårdsprodukter bygger på professorerna Dr.Eugene van Scott´s och Dr.RueyYu´s (Princeton, USA) världspatenterade produkter. Forskningen och utvecklingen bakom Exuviance har pågått i mer än 40 år. Detta är din trygghet. Du får ett resultat som är enastående och dessutom till ett mycket rimligt pris.
Exuviance tillverkas av Neostrata, ett dermatologiföretag med ”medicinsk” bas.

 


 

HELIOCARE - solskydd
Heliocare är ett av Europas mest välrenommerade solskyddsmärken, utvecklat av experter inom dermatologi. Alla produkter från Heliocare skyddar huden mot skadlig UVA och UVB-strålning. Produkterna har ett högt SPF och välgörande ingredienser som motverkar skador och överkänslighet skapade av solen, samt minskar tecken på åldrande i huden.

Varför Heliocare?
Heliocare innehåller ett unikt växtextrakt från en stensöteväxt som man finner i Central- och Sydamerika. Detta extrakt kallas Fernblock och har ett naturligt inbyggt skydd mot UV-strålar. Extraktet är rikt på ferulin-syra (ferulic acid) som neutraliserar fria radikaler samt verkar reparerande på skador orsakade av UV-strålar.

Vad är Heliocare Advanced?
Heliocare Advanced är en serie solskyddsprodukter med UVA- och UVB-skydd som även återfuktar och reparerar.

Vad är Heliocare 360º?
Heliocare 360º erbjuder multiverkande sammansättningar som skyddar mot UVA, UVB samt HEV-ljus och infraröd strålning (IR).
Vill du läsa mer om HEV-ljus finner du det här.

Sola smart
Solens strålar är minst lika starka under hela året. Det man kan ha i åtanke är att just under sommaren är det en bra idé att införskaffa en solskyddsfaktor som är vattenresistent då man svettas mer i värmen och badar oftare.

Solen avger skadliga UV-strålar året runt, oavsett årstid. Även under molniga dagar kan upp till 80 procent av strålarna fortfarande nå huden.
Snö, sand och vatten reflekterar strålarna och du exponeras för mer strålar än vad du kanske tror. För att ge din hud ett bättre skydd mot detta rekommenderas du att alltid använda en SPF på minst 30.

 

MARIA ÅKERBERG - svenskt ekologiskt och organiskt märke
Fettsyror och vitaminer - som kroppen behöver - saknas helt i mineraloljor och siliconer. Sedan 1995 har MARIA ÅKERBERG medvetet arbetat med att få ut detta budskap.Idag vet vi att huden tar upp allt det vi stryker på den, då känns det ganska självklart att enbart använda naturliga råvaror i hudvårdsprodukter - blotta tanken att smörja huden med mineralolja(utvinns ur råolja) och konstgjorda ämnen känns väldigt märklig.Vetskapen om de vegetabiliska och eteriska oljornas positiva inverkan på oss och vår miljö är drivkraften bakom MARIA ÅKERBERG.
I möjligaste mån erbjuds närproducerade, ekologiska och helt och hållet naturliga produkter.
Har du någon gång försökt läsa innehållsförteckningen på en produkt och tyckt att den är helt obegripligt? Du är inte ensam. Om man inte vet vad namnen eller beteckningarna betyder är det omöjligt att förstå och göra ett medvetet val.
På MARIA ÅKERBERG vill de att vi ska få veta vad som finns i förpackningen. Därför är alla ingredienser listade både i katalog och på förpackningen, med en utförlig information via hemsidan: www.dermanord.se och produktkatalogen. 
Även om en produkt sägs vara 100% naturlig behöver det inte betyda att den är bra. Vegetabiliska oljor som gjorts vattenlösliga känns igen på beteckningen Peg-.
Dessa oljor förekommer i cremer, lotioner, rengöringsoljor och badoljor som helt och hållet löser sig i vatten. Dessa så kallade etoxyerade (Peg-) oljor har behandlats med lösningmedel och rester av dessa finns alltid kvar i oljan.
Jämför debatten med bensin i lättmargarin och lösningsmedel i billig olivolja (olivrestolja)
Dessa etoxylerade oljor används inte i MARIA ÅKERBERG´s produkter. 
"Deepskin organics är ett helt nytt koncept. Deepskin är något som fungerar djupt ner i huden och ger all den näring huden behöver. Deepskin organics betyder att du får de allra bästa kvalitetsprodukterna, framtagna på ett rent och vetenskapligt sätt, av specialister inom området.
För mig är deepskin organics produkter som bygger på organiska råvaror.
Jag vill göra konsumenter mer kritiska genom ökad kunskap kring innehållet i hudvårdsprodukter,
Jag arbetar enbart med naturliga råvaror; kallpressade vetetabiliska - och eteriska oljor.
Naturens inneboende kraft är starkare än du kan ana /Maria Åkerberg"

CLINICARE


SVENSKA SPIKMATTAN
Tidigare kallad för 'Indisk Spikmatta' då den är tillverkad med en indisk spikmatta/fakirmatta som förebild. Detta är den enda spikmattan som kan användas av alla, då det går att reglera hur mycket plastspikarna ska kännas. Man kan använda en T-shirt eller ett tunnare eller tjockare tyg. Detta innebär att även personer med fibromyalgi, reumatism, långvarig Whiplash etc. kan använda den och blir hjälpta.
Plastspikarna är 15 mm långa och därför behandlar denna Spikmatta musklerna på djupet. När du ligger på spikmattan ökar blodcirkulation och endorfiner frigörs. Du blir mjukare i musklerna och slappnar av. Plastspikarna är trubbade så de kan inte sticka hål på huden.
Spikmattan kan lindra ryggskott, diskbråck, träningsvärk, stelhet, ischias, stress, värk, sömnproblem, frusen skuldra och hjälper dig allmänt att slappna av.
Den passar även bra för dig som är väldigt smärtkänslig. Spikmattan är tillverkad i Sverige av återvinningsbar hudvänlig TPE-plast. Den Svenska Spikmattan är en svensk innovation, mönsterskyddad och CE-märkt. Användarhandledning medföljer produkten.
(spikmattans effekter: Sätter igång blodcirkulationen. Får musklerna att slappna av. Lindrar stress, värk och stelhet mm.)

Behandling av
Rygg, skuldror, axlar och nacke
Stuss och ben
Vader och fötter

Livskvalitet för hela familjen
Lindrar värk och stelhet
Minskar stress och spänning
Hjälp vid ryggskott, whiplash, träningsvärk, huvudvärk m.m.
Får dig att komma ned i varv
Bättre sömn och "power nap"
Avslappning och återhämtning
Ökar blodcirkulationen
Känner dig piggare och gladare