Avancerande ansiktsbehandling med Microneedling

Microneedling är en avancerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen och elastin
i huden, binder fukt och förbättrar hudstrukturen

Microneedling

MICRONEEDLING 60 MIN
ansiktet  1995:-


MICRONEEGLING 60 MIN 
ansikte + hals 2295:-

För att uppnå bästa resultat rekommenderas en kur på minst 3 gånger med 4-6 veckor mellanrum.

KUR BEHANDLING MED MICRONEEDLING 
5 behandlingar få den 6:e gratis


 


Hur fungerar Microneedling?

Microneedling är en effektiv och säker behandlingsmetod som stimulerar hudens egen läkningsförmåga och bildandet av kollagen, elastin och hyaluronsyra.


Vi använder oss av en nåldyna med 12 st sterila engångsnålar som penetrerar hudytan ca 170 pulser per sekund på ett djup mellan 0,5- 1,2 mm, beroende på hudens tjocklek, känslighet och behandlingsområde. Nålsticken skapar mikrokanaler i huden och orsakar en kontrollerad skada i huden, som en naturlig reaktion på detta frisätts tillväxthormoner för att reparera skadan. Frisättningen av tillväxthormon leder till en ökad cellförnyelse och bildning av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Mikrokanalerna som bildas i huden bidrar dessutom som kanaler där hyaluronsyra kan ta sig in och ge fukt till djupare hudlager i form av hyaluronsyraserum som används för att förstärka effekten av behandlingen. Bildningen av de kroppsegna fibrerna kollagen och elastin bidrar till att huden blir mer elastisk, stabil och plumpig. Kollagen och hyaluronsyra hjälper dessutom huden att bibehålla fukt. 
Vi ökar dessutom cirkulationen i huden vilket leder till större syresättning och näringsutbyte inifrån. Ökad cirkulation ger även huden ett klarare och piggare utseende med ökad lyster. 
 
Effekter av Microneedling:
- Anti-againg, hudföryngring
- Minskad porstorlek
- Minskning av ärrbildning
- Jämnare hudyta och hudton


 
Hur många behandlingar krävs det?

Rekommenderas som en kur på 3-6 behandlingar med ca 4-6 veckors mellanrum. Hur många behandlingar som krävs beror på vilket hudtillstånd du önskar jobba på och vilka resultat du önskar. Att utföra microneedling i kombination med kemisk peeling ger otroligt fina resultat på en åldrad hud men även på ärrbildningar då vi orsakar en ökning av cellförnyelsen samtidigt som den skadade gamla huden peelas bort och ger utrymme åt de nya friska hudcellerna.
För bästa resultat rekommenderas hembehandlingsprodukter för daglig påfyllning av hyaluronsyra och aktiva substanser. 
Tveka inte att höra av dig angående frågor hur en behandlingskur skulle se ut för just dig och din hud.

 
Efter behandlingen:
Vi använder alltid sterila engångsnålar och utför behandlingen med säkra och godkända redskap så du kan vara trygg med att inga komplikationer uppstår efter behandlingen. Efter en behandling kan huden få en rodnad som kan liknas vid solbränna eller ett hårt träningspass som kan hålla i sig ca 1-2 dygn. Det kan dessutom kännas varmt i huden och även sticka/svida lite under första dygnet. En viss blödning kan också uppstå under behandlingen och små sårskorpor kan därför bilas, viktigt att låta dessa läka ut av sig själva utan att pilla bort dem.
Rekomenderas också att avstå från träning samma dag som behandlingen, byta örngott och tvätta sminkborstarna för att undvika bakteriespridning i huden.